Reacţionezi mai încet? Iată la ce risc eşti expus!

1 2 jpg jpeg

Rezultatele studiului au arătat că riscul este la fel de ridicat chiar dacă persoana are 20-30 de ani, fie este trecut de cea de-a doua tinereţe.

Specialiştii susţin că încetinirea activităţilor cerebrale poate fi un semn de deteriorare generală a organismului, de unde şi riscul mare de deces timpuriu.

În cadrul cecetării, specialiştii de la Universitatea din Glasgow, cea din Edinburgh şi Colegiul Londonez au analizat informaţiile medicale obţinute de la 5.000 de persoane din America, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 59 de ani.

Pentru a le testa reacţiile, cercetătorii i-au pus pe participanţi să stea în faţa unui calcultor şi să apese un buton de fiecare dată când apărea un anumit lucru pe monitor.

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că participanţii care aveau reacţiile încetinite erau diagnosticaţi cu afecţiuni care creşteau riscul de deces. În general, reacţiile încetinite au fost observate la participanţii care sufereau de boli cardiovasculare.

,,Studiul nostru a arătat că un simplu test de reacţie poate prezice riscul de deces timpuriu, indiferent de vârsta persoanei sau de sex. De regulă, asociem decesul timpuriu cu factori precum fumatul sau colesterolul, dar şi reacţiile sunt la fel de importante”, a afirmat Gareth Hagger-Johnson, conducătorul studiului.