Răceli în timpul sarcinii? Iată cum este afectat copilul!

1 2 jpg jpeg

Pentru a vedea care sunt efectele răcelilor şi a altor tipuri de infecţii virale asupra bebeluşului, specialiştii au realizat un studiu la care au participat 513 femei din Germania şi copiii lor (526).

În timpul sarcinii, participantele au completat mai multe chestionare privind starea lor de sănătate. Apoi, la 3 luni, la 1 an şi până la vârsta de 5 ani copiii au fost consultaţi anual de specialişti.

Astfel, pe baza rezultatelor obţinute cecetătorii au ajuns la concluzia că mamele care au răcit mai des în timpul sarcinii aveau copii care erau predispuşi astmului bronşic. În plus, cel mic avea un risc mai ridicat să dezvolte alergii, spre deosebire de ceilalţi copii.

,,Dacă micuţii au fost expuşi încă din timpul vieţii intrauterine la alergeni sau la viruşii care cauzează infecţii virale, atunci ei riscă să fie mai sensibili. Ei sunt predispuşi alergiilor la acarieni, fie pot dezvolta mai uşor astm broşic”, a afirmat Michael Foggs, preşedintele Colegiului American de Alergologie, Astm şi Imunologie.

Rezultatele cercetării au fost publicate în ,,Annals of Allergy, Asthma and Immunology".