Răceală nu se transmite prin sărut, ci prin strângerea de mână

1 2 jpg jpeg

În urma analizelor realizate, profesorul Ron Eccles de la Universitatea Cardiff din Marea Britanie susţine că răceală se transmite mai uşor de la o persoană la alta prin mucus, nu prin salivă.

Deşi 86% dintre persoanele intervievate au susţinut că preferă să strângă mâna unei persoane răcite decât să o pupe, rezultatele cercetării au arătat că sunt mai multe şanse ca răceala să se transmită printr-o stângere de mână.

Specialiştii au ajuns la această concluzie după ce au realizat un studiu la care au participat 1.000 de britanici care erau răciţi.

În primă fază, cercetătorii au analizat modul în care aceştia socializau şi au observat că 70% dintre femei obişnuiau să nu se pupe atunci când erau răcite, iar 22% dintre ele preferau nici să nu doarmă cu partenerul în această perioadă.

După ce i-au consultat pe participanţi, specialiştii au ajuns la concluzia că o strangere de mână este o mai bună modalitate de a transmite răceală, spre deosebire de un sărut.

,,Virusul care duce la apariţia răcelii ajunge din sistemul respirator în mucus. Având în vedere că punem mâna la gură când suntem răciţi sau când strănutăm, sunt mai mari şansele ca răceala să se transmită prin simpla strangere de mână, decât prin sărut”, a afirmat profesorul Ron Eccles.