Rabla pentru periuţa ta – program pentru bucureşteni

1 2 jpg jpeg

Pe postul de ,,ajutoare ale zânei măseluţă”, cei 10 copii s-au adresat parlamentarilor şi nu numai pentru a sublinia nevoia şi importanţa îngriirii orale, în special în rândul copiilor. Campania, care are scopul de a facilita accesul la educaţie şi prevenţie privind sănătatea orală, a fost creată datorită nevoilor reale de informaţie despre igiena orală corectă.

Rezultatele studiului, realizat în 2012 de compania IPSOS, au arătat că 80% dintre români au probleme dentare. În plus, 4 din 10 persoane au probleme cauzate de placa bacteriană, iar 3 din 10 au respiraţia urât mirositoare şi dinţi sensibili.

Deşi majoritatea românilor susţin că respectă regulile elementare de igienă dentară, studiul de piaţă a arătat că se consumă aproape două tuburi de pastă de dinţi pe an la nivel urban, în timp ce aceeaşi periuţă de dinţi se foloseşte aproape un an şi jumătate.

Consultaţii stomatologice gratuite în toată ţara

Printre activităţile campaniei, care are mesajul ,,Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi”, se numără şi evenimentul ,,Rabla pentru Periuţa Ta”. Bucureştenii sunt aşteptaţi sâmbătă, 23 martie, între orele 10-19, în parcul Tineretului (Intrarea Şincai) cu periuţele lor vechi, în schimbul cărora vor primi un kit complet de îngrijire orală. În plus, persoanele interesate mai pot primi şi sfaturi personalizate de la specialiştii în sănătatea orală.

Pe lângă activităţile educaţionale, începând cu 1 aprilie 2013, până la sfârşitul anului, în cadrul campaniei sunt oferite şi consultaţii stomatologice gratuite în cabinetele din toată ţara. Pentru a beneficia de consult persoanele intersate trebuie să-şi facă rezervare prin intermediul site-ului www.zambesteromania.ro.