Psoriazisul poate fi asociat cu diabetul

1 2 jpg jpeg

Riscul este de două ori mai ridicat în cazul persoanelor care suferă de forme severe ale psoriazisului, faţă de cele care sunt diagnosticate cu forme incipiente.

Rezultatele cercetărilor anterioare au evidenţiat că persoanele care au psoriazis sunt de două ori mai predispuse atacului de cord şi chiar accidentului vascular cerebral, faţă de cele care nu au afecţiuni ale pielii.

Cunoscut fiind ca un factor declanşator al bolilor inimii, prin asociere diabetul poate avea legătură directă şi cu psioriazisul.

,,Dovezile pe care le-am obţinut în urma acestui studiu au subliniat importanţa pe care trebuie să o acorde diabetului persoanele care suferă de psoriazis. Preventiv, aceşti pacienţi ar trebui să fie testaţi şi pentru afecţiuni cardiace”, a afirmat Ole Ahlehoff, medic cardiolog la Spitalul Universitar ,,Gentofte” din Danemarca.

În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au analizat datele medicale a 4,5 milioane de danezi, date care includeau medicaţia acestora.

După 13 ani de la terminarea studiu, mai mult de 52.000 dintre participanţi au fost diagnosticaţi cu psoriazis, iar 6.784 dintre ei cu forma severă a bolii.

Dintre toţi participanţii la studiu, cei care sufereau de psoriazis erau şi cei care aveau un risc mai ridicat de a fi diagnosticaţi cu diabet zaharat.

Psoriazisul este o boală inflamatorie, care afectează aproximativ 125 de milioane de oameni din întreaga lume.