Proteinele vegetale îţi prelungesc viaţa

1 2 jpg jpeg

Potrivit unei cercetări realizate de o echipă de medici de la Spitalul General din Massachussets, SUA, au şanse la o viaţă mai lungă aceia care obişnuiesc să mănânce mai puţină carne şi mai multe plante care conţin proteine, ca soia, fasolea, lintea, quinoa.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 170.000 de persoane monitorizate pe o perioadă de circa 30 de ani. Le-au fost observate stilurile de viaţă şi corelate cu stările lor de sănătate.

În medie, 14% din aportul zilnic de calorii provenea din proteine animale, iar 4% din proteine vegetale. Mai mult de 36.000 dintre participanţi au decedat în perioada în care a fost realizat studiul.

S-a observat că aceia care au consumat mai multe proteine de origine animală au avut o durată de viaţă mai scurtă. La fel s-a arătat şi în cazul celor care au avut un stil de viaţă nesănătos (fumau, alegeau prea des băuturi alcoolice, erau sedentari) asociat cu obişnuinţa de a mânca ouă şi carne mai mult şi mai des.

Atenţie!

Specialiştii ne sfătuiesc să alegem carnea neprocesată şi carnea de peşte sau de pui în locul celei de porc şi de vită. Ei susţin că persoanele care au procedat astfel au slăbit mai uşor şi nu s-au confruntat cu boli de inimă sau cu diabetul zaharat.