Proprietăţile MIRACULOASE ale STAFIDELOR

Fructele uscate au fost folosite în gastronomie de mii de ani, fiind foarte populare în deserturile orientale. Stafidele pot fi mâncate în loc de dulciuri sau pe post de gustare, împreună cu migdale ori alte fructe uscate, deoarece aduc organismului un aport considerabil de: magneziu, calciu, fier, potasiu, vitaminele C, K, E şi B6. Consumul de stafide poate fi benefic pentru: - Reducerea colesterolului. Datorită conţinutului de fibre şi polifenoli stafidele previn absorbţia şi depunerea colesterolului pe pereţii vaselor sangvine. - Stimulează sistemul nervos central şi previn degenerarea maculară, conţinutul lor ridicat de antioxidanţi protejează împotriva efectului negativ al radicalilor liberi. - Facilitează digestia. Majoritatea fructelor uscate sprijină procesul digestiv, datorită fibrelor şi zaharurilor naturale din compozitie, însă stafidele, au un efect detoxifiant intens care asigură tranzitul intestinal sănătos.