Programează-te la o consultaţie dermatologică gratuită!

1 2 jpg jpeg

Pentru a te programa la o astfel de consultaţie, te poţi programa telefonic în perioada 7-10 mai la o linie telefonică gratuită - 0800811101.

În cadrul consultaţiilor, pacienţii vor fi informaţi asupra riscurilor expunerii exagerate la radiaţiile ultraviolete şi vor completa un chestionar standard european, care va ajuta la realizarea unei statistici naţionale şi internaţionale.

Campania face parte dintr-o campanie de informare organizată de Societatea Română de Dermatologie sub egida Academiei Europene de Dermatologie şi Venerologie. Campania îşi propune să sensibilizeze publicul cu privire la riscurile expunerii la radiaţiile solare şi să încurajeze prezentarea la medicul dermatolog, pentru depistarea precoce a melanomului malign, cea mai severă formă de cancer cutanat.

Anual, peste 40.000 de persoane mor din cauza mealnomului malign. Depistat în primul stadiu, melanomul malign poate fi vindecat.

Cei mai expuşi a face această formă de cancer cutanat sunt cei cu pielea deschisă la culoare, cei cu multe aluniţe, cei care au suferit arsuri solare în copilărie şi cei care au în familie cazuri de melanom malign.

Preventiv, medicii recomandă folosirea cremelor cu factor de protecţie solară.