Produsele fast-food pot modifica starea de spirit

1 2 jpg jpeg

Pentru a vedea care sunt efectele consumului frecvent de grăsimi de tip trans, cercetătorii din SUA au realizat un studiu la care au participat 5.000.

Pe parcursul acestuia, specialiştii au analizat alimentaţia participanţilor la studiu, dar şi mai multţi factori, printre care starea lor de spirit, schimbările de comportament, dar şi modul în care ei reuşeau să-şi controleze emoţiile.

Astfel, specialiştii au observat că voluntarii care consumau frecvent produse fast-food sau de patiserie întâmpinau dificultăţi în ceea ce priveşte controlul emoţiilor.

De asemenea, procesul inflamator din organism era mai ridicat. în plus, erau mai predispuşi depresiei, spre deosebire de participanţii care nu obişnuiau să consume fast-food.

„Consumul frecvent de produse fast-food poate duce la apariţia modificărilor în transmiterea de informaţii dintre procesul inflamator din organism şi celule. De aceea, riscul de apariţie a mai multor afecţiuni este unul ridicat“, au precizat cercetării care au participat la studiu.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical „Health Psychology“.