Probleme cu sforăitul? Iată ce te poate ajuta!

1 2 jpg jpeg

Specialiştii susţin că este cu atât mai important să nu laşi problema sforăitului netratată, mai ales că în tot acest timp creşte riscul de deces din cauza afecţiunilor cardiace, mai ales dacă dormi pe spate.

În schimb atunci când persoana doarme pe o pernă mai înaltă sau pe mai multe perne mai mici (pieptul stă ridicat la o poziţie de 45 de grade) riscul de sforăit este mai mic.

Mai mult, riscul de apariţie a problemelor cardiovasculare şi a decesului cauzat de acestea se reduce semnificativ.

În cadrul cercetării, specialiştii de la Universitatea Ege din Turcia au realizat o serie de teste pe 30 de pacienţi care sufereau fie de apnne în somn (din cauza sforăitului apar episoade de oprire a respiraţie în timpul somnului) sau de insuficienţă cardiacă.

După i-au pus pe participanţi să dormă pe o pernă normală sau pe una mai înaltă (sau mai multe mici) cercetătorii au ajuns la concluzia că riscul de apariţia a bolilor de inimă sau cel de deces în cazul persoanelor care suferă de astfel de afecţiuni este mult mai mic.

„Dormitul pe o pernă mai înaltă este de ajutor atât în cazul persoanelor care suferă de probleme cardiace şi a celor care sforăie şi au episoade de întrerupere a respiraţie în timpul somnului“, a precizat Francesco Cappuccio, medic cardiolog în cadrul Universităţii din Warwick din Marea Britanie.