Primul centru de tratare a depresiei din ţară

1 2 jpg jpeg

Acesta se adresează persoanelor care suferă de depresie şi alte afecţiuni psihologice asociate şi oferă următoarele servicii de specialitate: psihiatrie, psihologie clinică şi psihoterapie în limbile română, engleză şi franceză, pentru adulţi, copii, adolescenţi şi persoane în vârstă.

Dezvoltarea acestui centru specializat în tratarea depresiei vine ca o soluţie în contextul unei realităţi alarmante: la nivel european, în fiecare an, 1 din 15 persoane suferă de un episod depresiv major (7%).

Dacă sunt luate în considerare şi tulburările anxioase şi toate formele de depresie, această cifră ajunge la 4 din 15 (27%). Mai mult, tulburările depresive sunt răspunzătoare pentru 12,4% din totalul anilor de incapacitate generaţi de toate bolile fizice şi psihice, ceea ce face ca depresia să fie boala cronică cu cel mai mare impact profesional, social şi economic la nivel european, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

,,Din păcate, în România, este încă o ruşine să fii depresiv. Societatea stigmatizează depresivul şi, mai mult, chiar depresivul se auto-stigmatizează, evitând să-şi recunoască problema, să vorbească despre ea şi să caute ajutor specializat. Acest lucru poate conduce la agravarea stării persoanei aflate în suferinţă şi creează premisele pentru cronicizare. Este un cerc vicios care trebuie spart prin educaţie, empatie şi, mai ales, prin câştigarea încrederii publicului larg în eficacitatea serviciilor specializate de tratare a depresiei”, a declarat Andreea Enache-Tonoiu, director al Centrului Medical Bellanima.

Abordarea clinicii este una integrată - lucrul pe caz în echipe mixte de psihiatrii, psihologi clinicieni şi psihoterapeuţi – iar metodologia de lucru este bazată pe cele mai bune practici din domeniu.

De asemenea, se pune accent pe evaluarea riguroasă a efectelor intervenţiei terapeutice.

Specialiştii clinicii folosesc cele mai bune practici în domeniu şi se bazează pe o experienţă clinică vastă, pentru a oferi servicii medicale personalizate, în concordanţă cu personalitatea, contextul de viaţă şi aşteptările clientului.

Mai multe informaţii despre centru poţi găsi pe pagina online www.bellanima.ro.