Primul centru de transplant medular pentru copii

1 2 jpg jpeg

În cadrul compartimentului, destinat secţiei de Pediatrie şi Oncopediatrie, sunt amenajate şase camere sterile de tratatament, care îi pot proteja de posibilele infecţii pe pacienţii care au suferit un transplant.

Lucrările, care vor permite tratarea unui număr mai mare de bolnavi de cancer, au inclus creşterea numărului de camere sterile pentru compartimentul de adulţi de la 7 la 11.

Investiţia se ridică la 800.000 de euro, fondurile fiind rezultate din campania ,,Cifrele înseamnă viaţă”, derulată în decembrie 2011 prin asociaţia ,,Salvează Vieţi".

,,Noul compartiment de transplant medular cu celule stem oferă şansa de care au nevoie copiii din secţiile de Pediatrie şi Oncopediatrie. Până în prezent activitatea de transplant medular de la Institutul Clinic Fundeni depăşeşte 450 de proceduri efectuate. Mulţumită noilor camere sterile, dintre care 4 sunt deja active, de la începutul anului au fost realizate un număr record de 44 de proceduri de auto şi allotransplant. În funcţie de tipul de procedură, cele 10 noi camere sterile ne vor permite să efectuăm până la 170 de transplanturi anual”, a precizat în cadrul conferinţei de presă medicul Alina Tănase, directorul medical al Institutului.