Primele imagini cu Alexia, adolescenta căreia i-au fost replantate ambele braţe

Alexia Tudose este adolescenta de 15 ani care şi-a pierdut braţele într-un accident de autocar. După o operaţie-maraton care a durat 20 de ore, medicii au reuşit să îi replanteze ambele braţe.

image

Foto: Facebook Vally Tudose

Mama Alexiei a postat pe Facebook imagini cu adolescenta care şi-a recăpătat braţele în urma operaţiei. Intervenţia, care a fost efectuată la Spitalul de Copii din Iaşi, a durat 20 de ore, iar la ea au participat 10 medici, 8 asistente, 4 infirmiere şi 2 brancardieri.

În timpul accidentului, Alexiei i-a fost amputat unul dintre braţe, celălalt fiind devascularizat. Din fericire, în timpul accidentului, fratele ei de 16 ani i-a fost alături şi i-a sărit imediat în ajutor.

„Acest lucru este absolut extraordinar, pentru că doar având un punct de pornire foarte bun se pot face tratamente și intervenții de o asemenea amploare. Un lucru, iarăși, extraordinar de benefic pentru copil a fost faptul că a fost adusă extrem de repede. S-a reușit replantarea celor două membre, unul dintre ele amputate, celălalt devascularizat. Fetița a fost detubată, respiră singură. Va mai avea nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucții ulterioare și de acoperire a defectelor cutanate”, a declarat medicul Sidonia Susanu pentru TVR Info.