Prima linie gratuită pentru prevenţie şi suport în prematuritate

1 2 jpg jpeg

Prin intermediul proiectului lansat de Asociaţia Unu şi Unu, părinţii vor putea intra în dialog săptămânal, de luni până vineri, cu specialiştii „Alo, Prematuritate“ şi pot suna la 0800 390 678 pentru a discuta direct cu un doctor ginecolog, doctor neonatolog, jurist, psiholog sau alt părinte care trece prin aceeaşi situaţie.

„Am ales cu grijă această dată şi ne pregătim de mult să anunţăm lansarea acestui proiect dedicat femeilor şi mamelor în special. <<Alo, Prematuritate>> este primul call center multidisciplinar din Europa care vine ca un sprijin, dar şi ca o sursă credibilă de informare, consiliere şi suport moral pentru femeile însărcinate aflate la risc de naştere prematură, dar şi pentru părinţii care traversează această perioadă sau doresc să îşi monitorizeze bebeluşul corect dupa externare“, spune Diana Gamulescu, vicepreşedinta Asociaţei Unu şi Unu.

Echipa este formata din oameni cu experienţă în zona de activitate care s-au alăturat acestui demers: dr. Cristina Dumitru (neonatolog), dr. Lusiana Vladesc (neonatolog), avocaţilor Florina şi Dan Paulopol, dr. Adina Diaconescu (ginecolog), dr. Oana Dorobanţu (ginecolog), psiholog Nina Sofian şi psiholog Delia Manciuc.

Marţi, 8 martie, între orele 13.00-17.00 părinţii pot apela 0800 390 678 şi pot cere informaţii de la juristul echipei „Alo, Prematuritate“.

Întregul program poate fi consultat pe www.unusiunu.com/ sau pe www.facebook.com/asociatia.unusiunu. Numărul call-center-ului poate fi apelat de toţi beneficiarii din România, în mod gratuit din orice reţea.