Prea multă mâncare poate provoca tulburări de memorie

1 2 jpg jpeg

Persoanele mai în vârstă care consumă între 2.100 şi 6.000 de calorii în fiecare zi sunt de două ori mai predispuse să dezvolte probleme de memorie decât cei care obişnuiesc să mănânce mai puţin.

Deşi nu afectează foarte mult viaţa, persoanele care suferă de tulburări cognitive au probleme în a-şi aminti informaţiile sau evenimentele recente.

Studiul a fost realizat pe 1.200 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 70 şi 89 de ani, dintre care 163 prezentau siptomele tulburărilor cognitive.

Pe parcursului unui an, participanţii au răspuns la diferite chestionare legate de dieta pe care o aveau. O treime dintre aceştia consumau zilnic între 600 şi 1.526 de calorii, o treime consumau între 1.526 şi 2.143 de calorii, în timp ce restul participanţilor consumau între 2.143 şi 6.000 de calorii zilnic.

Pentru obţinerea rezultatelor s-a ţinut cont şi de vârsta, sexul, nivelul de educaţie şi istoricul medical privind problemele cardiace şi depresia.

Dintre participanţii la studiu, cei care consumau cele mai multe calorii erau şi cei care aveau un risc mai crescut de a avea probleme de memorie.

,,Ştim că obezitatea creşte riscul apariţiei Alzheimerului, iar restricţiile calorice scad acest risc, de aceea considerăm că această descoperire este cu atât mai reală”, a afirmat Sam Gandy, director al Centrului de cercetări privind Alzheimerul ,,Mount Sinai”, din New York, SUA.