Prea mult somn poate face rău sănătăţii

1 2 jpg jpeg

Mai exact, oamenii de ştiinţă australieni sunt de părere că mai mult de nouă ore de somn pe noapte, combinate cu statul prelungit în poziţia şezut în timpul zilei şi lipsa de mişcare sunt la fel de nocive pentru sănătate, ca şi consumul de alcool sau fumatul.

Rezultatele celui mai recent studiu în domeniu au arătat că cei trei factori pot creşte riscul de deces timpuriu.

În cadrul cercetării, specialiştii de la Universitatea din Sydney (Australia) au analizat pentru prima dată impactul somnului şi al statului pentru mai mult în poziţia şezut asupra sănătăţii în cazul a 230.000 de participanţi.

În primă fază, cercetătorii au verificat obiceiurile zilnice ale voluntarilor, printre care alimentaţia, dacă fumau, dacă erau sedentari sau consumau în exces alcool.

De asemenea, ei au luat în calcul şi programul de somn, dar şi cât timp petreceau participanţii stând pe scaun în timpul zilei.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că persoanele care obişnuiesc să doarmă mai mult au şi riscuri mai mari în ceea ce priveşte sănătatea.

„Lipsa de activitate fizică, mai mult de nouă ore de somn pe noapte şi statul jos pentru mai mult timp reprezintă cea mai periculoasă combinaţie care creşte riscul de deces timpuriu. Acest trio este la fel de nociv pentru sănătate ca şi atunci când persoana fumează mult sau consumă alcool în cantităţi mai mari“, a afirmat Melody Ding, autoarea studiului şi profesor la Universitatea din Sydney.