Pot influenţa telefoanele mobile greutatea?

1 2 jpg jpeg

Ca şi în cazul privitului la televizor, spun specialiştii, persoanele care vorbesc mult la telefonul mobil sau tastatează mesaje obişnuisc să fie mai sedentare.

Având în vedere multiplele activităţi la care pot fi folosite telefoanele mobile moderne - cum sunt smartphon-urile – persoanele ajung să petreacă la fel de mult timp pe telefon, ca şi pe calculator.

Pentru a analiza legătura dintre telefoanele mobile şi stilul de viaţă sedentar, specialiştii au supravegheat comportamentul a 300 de studenţi.

În primă fază, specialiştii au împărţit studenţii în două grupuri. Cei din primul grup foloseau în mod obişnuit telefonul mobil, în timp ce studenţii din cel de-al doilea grup au fost puşi să alerge pe bandă pentru a le fi analizată activitatea cardiacă, dar şi cea pulmonară.

Rezultatele au arătat că studenţii din primul grup au folosit telefonul mobil între o oră şi jumătate şi 14 ore pe zi. În plus, aceştia aveau şi o greutate mai mare decât a celor din cel de-al doila grup.

,,Tot mai multe persoane folosesc pentru diverse activităţi telefonul mobil şi au un stil de viaţă tot mai sedentar. De exemplu, când persoanele merg pe stradă şi tastează un mesaj ele obişnuiesc să meargă mai încet pentru a putea face două lucruri în acelaşi timp”, a precizat Jacob Barkley, unul dintre autorii studiului şi profesor la Universitatea de Stat ,,Kent” din Ohio, SUA.