Poluarea creşte riscul de apariţie a autismului

1 2 jpg jpeg

Riscul diferă şi în funcţie de momentul expunerii acestora. Dacă sunt expuşi în timpul sarcinii, riscul este de două-trei ori mai mare decât în cazul celor care sunt expuşi în primul lor an de viaţă.

,,Rezultatele analizelor noastre au arătat că un mediu cât mai poluat poate creşte riscul de apariţie a autismului, atât în timpul celor nouă luni de sarcină, dar şi în primul an de viaţă. Riscul este mai ridicat în oraşele mai mari unde traficul este mai intens decât în oraşele mai mici”, a precizat Heather E. Volk, asistent universitar la Universitatea de Sud din California, SUA.

În cadrul cercetării, specialiştii au studiat efectele pe care le poate avea poluarea asupra sănătăţii copilului în primii trei ani de viaţă.

Ei au comparat datele medicale a 279 de copii care erau diagnosticaţi cu autism cu cele a 245 de copii care nu aveau probleme de sănătate.

În funcţie de domiciliul mamei, cercetătorii au estimat gradul la expunere la poluare pentru fiecare trimestru de sarcină în parte, dar şi pentru primii trei ani de viaţă a copiilor.

,,În special persoanele care locuiesc în zona autostrăzilor sau a altor drumuri intens circulate sunt mai predispuse acestor probleme”, a mai adăugat Heather E. Volk.

Studiul a fost publicat în Jurnalul Medical ,,Archives of General Psychiatry”.