Pofte alimentare? Iată care este alimentul care te ajută!

2 jpg jpeg

În urma mai multor analize, specialiştii au descoperit că extractul concentrat de thylakoids, substanţă care se găseşte în spanac, este cel care aduce beneficii în cazul apetitul alimentar ridicat şi controlul senzaţiei de foame în cazul bărbaţilor.

În cadrul studiului, la care au participat 60 de persoane (30 de femei şi 30 de bărbaţi care erau supraponderali sau obezi), oamenii de ştiinţă au analizat efectele consumului unei singure doze de extract de thylakoids asupra senzaţiei de saţietate, a nivelului de lipide din organism şi a glucozei.

Ulterior, specialiştii au comparat aceste rezultate cu unele obţinute în cadrul unui grup placebo. Rezultatele obţinute au arătat că participanţii din primul grup au simţit senzaţia de foame cu două ore mai târziu, spre deosebire de voluntarii din grupul placebo.

„Consumul de spanac este o bună modalitate prin care putem să controlăm apariţia senzaţiei de foame şi chiar poftele alimentare. Reducerea senzaţiei de foame şi a poftei de gustări nesănătoase este vizbilă mai mult în cazul bărbaţilor, în special a celor care au tensiunea arterială ridicată şi a celor cu probleme legate de greutatea corporală“, a precizat Frank. L. Greenway, de la Centrul de Cercetări Biomedicale Pennington din Louisiana, SUA.