Poate reflexoterapia să reducă durerea?

1 2 jpg jpeg

Reflexoterapia are acţiune asemănătoare calmantelor, au descoperit oamenii de ştiinţă de la Universitatea Portsmouth din Marea Britanie.

Este pentru prima dată când reflexoterapia a fost folosită în cadrul unei cercetări ştiinţifice care să arate modul în care această tehnică influenţează sau nu reducerea durerii acute.

Reflexoterapeutul Carol Samuel afirmă că reflexoterapia poate fi folosită ca tratament complementar în osteoartrită, dureri de spate şi cancer.

În cadrul cercetării, voluntarii au fost rugaţi să îşi cufunde mâna în apă cu gheaţă de două ori. Prima dată, participanţii urmaseră înainte o şedinţă de reflexoterapie, iar a doua oară, voluntarii au fost lăsaţi să creadă că au primit un tratament de tratare a durerii cu ajutorul unui dispozitiv Tens.

Persoanele care au făcut reflexoterapie au putut ţine mai mult mâna în apă şi au suportat durerea pe o perioadă mai mare. Specialiştii spun că reflexoterapia reduce cu 40% senzaţia de durere.

„Aşa cum am presupus, reflexoterapia reduce senzaţia de durere. Această terapie acţionează într-o manieră similară acupuncturii, trimiţând creierului semnale care diminuează durerea”, a declarat reflexoterapeutul Carol Samuel.