Piperul negru, posibilă armă împotriva obezităţii

1 2 jpg jpeg

După ce au efectuat mai multe analize, specialiştii au ajuns la concluzia că piperina, compusul care îi dă piperului negru gustul picant, poate bloca formarea de noi celule adipoase.

În plus, piperina mai are rolul de a reduce nivelul de grăsime din sânge, pe lângă celelalte efecte benefice pe care le are asupra sănătăţii.

În medicina tradiţională din Est boabele de piper negru, dar şi planta care le produce sunt folosite pentru a trata afecţiunile gastrointestinale, durerea, inflamaţia, dar şi alte boli.

În cadrul studiilor de laborator, oamenii de ştiinţă au analizat modul în care piperina interferează la nivel molecular cu genele responsabile de formarea unor noi celule adipoase.

,,Compusul care poartă numele de piperină are efect anti-grăsime, de aceea el poate forma o reacţie în lanţ. Piperina ajută la menţinerea sub control a grăsimii prin diferite modalităţi. Vom continua să analizăm aceste efecte pentru a putea utiliza la scară largă extractele din piper negru ca armă împotriva obezităţii”, a afirmat Ji-Cheon Jeong, unul din conducătorii studiului.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Jurnalul ,,Agricultura şi Chimia Alimentară”.