Pilulele contraceptive: reacţii adverse înfricoşătoare

1 2 jpg jpeg

Statistici îngrijorătoare

În cazul în care vrei să eviţi sarcina, acneea sau alte efecte ale sindromului premenstrual (SPM), pilulele contraceptive par soluţia optimă. Aproximativ 10,6 milioane de femei din SUA se bazează pe anticoncepţionale, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (SUA).

În întreaga lume există alte câteva zeci de milioane de femei care folosesc această metodă contraceptivă. Dacă faci parte dintre ele, vei dori să ştii care sunt concluziile celor mai noi cercetări.

Efectele devastatoare apar după câteva luni

Cercetătorii au descoperit că după şase luni de la administrarea anticoncepţionalelor hormonale riscul ca femeia să dezvolte depresie creşte cu 40%, comparativ cu cele care utilizează metode contraceptive nehormonale. Studiul a fost publicat în revista de psihiatrie JAMA.

Mai mult de atât, femeile tinere care iau pilule s-au dovedit a prezenta cel mai mare risc de depresie. Netratată, aceasta poate duce la izolare, anxietate, obezitate. În cazurile foarte grave se ajunge chiar la obezitate morbidă sau la tentative de suicid (reuşite sau nu).

Citeşte mai multe pe această temă AICI