Picăturile probiotice, un bun calmant pentru colici

1 2 jpg jpeg

Dintre cele 12 cercetări realizate pentru a analiza efectele picăturilor probiotice, la care au participat aproximativ 2.000 de bebeluşi, şase studii au arătat că picăturile calmează colicilor.

În plus, specialiştii au ajuns la concluzia că picăturile sunt mai eficiente pentru bebeluşii care sunt alăptaţi, spre deosebire de cei care sunt hrăniţi cu lapte formulă.

O parte dintre bebeluşii care au participat la studiu au primit picături probiotice, în timp ce celorlalţi le-au fost administrate tratamente preventive pentru colici.

La finalul cercetării, rezultatele obţinute au arătat că bebeluşii care au primit picături probiotice au avut mai puţine probleme din cauza colicilor. În cazul celor care au primit altfel de tratamente, durerile cauzate de colici au fost mai des întâlnite.

,,Dovezile obţinute au arătat că anumite tulpini de probiotice sunt un aliat de încredere pentru calmarea colicilor. Cu toate acestea, urmează să facem analize pe un număr mai mare de participanţi pentru a putea ajunge ca picăturile probiotice să fie recomandate”, a afirmat Valerie Sung, medic la Universitatea din Melbourne din Australia.