Piatra de alaun combate transpiraţia

1 2 jpg jpeg

Patra de alaun este cunoscută ca o alternativă naturală, sănătoasă şi deloc scumpă a deodorantelor din comerţ.

Antiperspirantele parfumate pe care le-ai tot încercat până acum conţin o doză de aluminiu care favorizează apariţia anumitor boli la nivelul sânilor şi a glandelor sudoripare. Acestea pot fi înlocuite cu un deodorant natural.

Nu împiedică transpiraţia

Piatra de alaun nu stopează procesul natural al organismului de a elimina toxine la suprafaţă prin transpiraţie, ci permite corpului tău să respire, acţionând în schimb asupra bacteriilor care se formează în urma transpiraţiei şi cauzează acel miros neplăcut.

De preferat ar fi ca orice deodorant, antiperspirant destinat să te protejeze de mirosul neplăcut al transpiraţiei să nu conţină aluminiu, deoarece acest metal este clasificat de mulţi cercetători ca având un potenţial cancerigen foarte mare, iar aplicarea lor zilnică pune în pericol sănătatea sânilor, deoarece sunt absorbite prin piele.

Ce este piatra de alaun?

Alaunul este un mineral natural extras din mină, incolor şi inodor. Are rolul de a regla procesul de transpiraţie fiind potrivită mai ales pentru persoanele alergice sau cu o piele sensibilă.

Are ca unic ingredient „potassium alum”. Atenţie însă la produsul care are „ammomium alum”, deoarece aceasta este varianta sintetică a produsului natural.

Trebuie menţionat faptul că potassium alum şi aluminiul sunt două substanţe total diferite. Principala diferenţă dintre cele două fiind aceea că prima nu este absorbită de piele, fiind complet inofensivă. În schimb, aluminiul intră foarte uşor în piele şi are efecte negative asupra sănătăţii.

Cum se foloseşte?

Cea mai uşoară variantă de a folosi acest deodorant natural este să-l aplici pe pielea umedă imediat după duş. Poţi să-l aplică de mai multe ori până cand simţi că pielea ta este uscată.

Dacă vrei să-l aplici pe pielea uscată, este necesar să uzi piatra în prealabil, apoi s-o aplici la nivelul axilei.

În trecut bărbaţii foloseau această piatră în momemtul în care se bărbiereau. În cazul în care dintr-un moment de neatenţie se răneau la nivelul feţei, o aplicau datorită efectului ei astringent.

O poţi găsi cu uşurinţă în magazinele cu produse naturiste.

Ponturi

Nu pătează hainele, este foarte economică şi rezistă timp îndelungat.

Poate fi folosită de mai multe ori pe parcursul zilei, indiferent de anotimp.

Nu are contraindicaţii, fiind destinată uzului pe toate tipurile de piele.