Piatra de alaun combate transpiraţia

1 2 jpg jpeg

Patra de alaun este cunoscut─â ca o alternativ─â natural─â, s─ân─âtoas─â ┼či deloc scump─â a deodorantelor din comer┼ú.

Antiperspirantele parfumate pe care le-ai tot ├«ncercat p├ón─â acum con┼úin o doz─â de aluminiu care favorizeaz─â apari┼úia anumitor boli la nivelul s├ónilor ┼či a glandelor sudoripare. Acestea pot fi ├«nlocuite cu un deodorant natural.

Nu împiedică transpiraţia

Piatra de alaun nu stopeaz─â procesul natural al organismului de a elimina toxine la suprafa┼ú─â prin transpira┼úie, ci permite corpului t─âu s─â respire, ac┼úion├ónd ├«n schimb asupra bacteriilor care se formeaz─â ├«n urma transpira┼úiei ┼či cauzeaz─â acel miros nepl─âcut.

De preferat ar fi ca orice deodorant, antiperspirant destinat să te protejeze de mirosul neplăcut al transpiraţiei să nu conţină aluminiu, deoarece acest metal este clasificat de mulţi cercetători ca având un potenţial cancerigen foarte mare, iar aplicarea lor zilnică pune în pericol sănătatea sânilor, deoarece sunt absorbite prin piele.

Ce este piatra de alaun?

Alaunul este un mineral natural extras din min─â, incolor ┼či inodor. Are rolul de a regla procesul de transpira┼úie fiind potrivit─â mai ales pentru persoanele alergice sau cu o piele sensibil─â.

Are ca unic ingredient ÔÇ×potassium alumÔÇŁ. Aten┼úie ├«ns─â la produsul care are ÔÇ×ammomium alumÔÇŁ, deoarece aceasta este varianta sintetic─â a produsului natural.

Trebuie men┼úionat faptul c─â potassium alum ┼či aluminiul sunt dou─â substan┼úe total diferite. Principala diferen┼ú─â dintre cele dou─â fiind aceea c─â prima nu este absorbit─â de piele, fiind complet inofensiv─â. ├Än schimb, aluminiul intr─â foarte u┼čor ├«n piele ┼či are efecte negative asupra s─ân─ât─â┼úii.

Cum se folose┼čte?

Cea mai u┼čoar─â variant─â de a folosi acest deodorant natural este s─â-l aplici pe pielea umed─â imediat dup─â du┼č. Po┼úi s─â-l aplic─â de mai multe ori p├ón─â cand sim┼úi c─â pielea ta este uscat─â.

Dacă vrei să-l aplici pe pielea uscată, este necesar să uzi piatra în prealabil, apoi s-o aplici la nivelul axilei.

În trecut bărbaţii foloseau această piatră în momemtul în care se bărbiereau. În cazul în care dintr-un moment de neatenţie se răneau la nivelul feţei, o aplicau datorită efectului ei astringent.

O po┼úi g─âsi cu u┼čurin┼ú─â ├«n magazinele cu produse naturiste.

Ponturi

Nu p─âteaz─â hainele, este foarte economic─â ┼či rezist─â timp ├«ndelungat.

Poate fi folosit─â de mai multe ori pe parcursul zilei, indiferent de anotimp.

Nu are contraindicaţii, fiind destinată uzului pe toate tipurile de piele.