Peştele gras şi nucile nu întârzie declinul intelectual

1 2 jpg jpeg

Ei susţin că peştele gras, uleiul de peşte şi nucile nu aduc atât de multe beneficii pentru sănătatea cerebrală precum s-a vehiculat intens în ultimii ani.

Contrar cercetărilor de până acum, ultimul studiu a arătat că acizii graşi Omega-3, care se găsesc în cantităţi mari în somon şi nuci, nu întârzie declinul intelectual.

La cercetarea, publicată în Jurnalul Medical ,,Neurologia”, au participat 2.157 de femei, cu vârsta cuprinsă între 65 şi 80 de ani, care au urmat terapii hormonale.

După ce au fost suspuse anual, timp de şase ani, la mai multor tipuri de teste de memorie, specialiştii au analizat abilităţile lor ce ţin de gândire. În plus, au fost luate monstre de sânge pentru a vedea care era nivelul de acizi graşi Omega-3.

Din punct de vedere al rezultatelor obţinute la testele de memorie, cercetătorii nu au observat diferenţe între femeile care aveau o dietă bogată în peşte şi nuci şi cele care nu consumau astfel de alimente.

,,Deşi tot mai mulţi specialişti spuneau că acizii graşi Omega-3 ajută la întârzierea declinului cognitiv, rezultatele celui mai recent studiu au contrazis aceste ipoteze. Acest lucru nu înseamnă că persoanele nu trebuie să mai consume peşte sau nuci, ci doar să ştie că nu există o legătură directă între ele şi săănătatea cerebrală”, a afirmat Eric Ammann, autorul cercetării şi profesor la Universitatea din Iowa, SUA.