Peste 5.000 de persoane au chemat Ambulanţa într-o singură zi

1 2 jpg jpeg

Faţă de zilele precedente, numărul persoanelor răpuse de căldură este mai mare.

Pentru a evita incidentele care pot apărea în acestă perioadă cu temperaturi ridicate, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00.

Pentru a se hidrata corespunzător, persoanele trebuie să consume zilnic între 1,5-2 litri de lichide, fără să aştepte ca senzaţia de sete să apară.

Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15-20 de minute. În plus, medicii recomandă pentru consum cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

Pentru a evita deshidratarea indicat este să se evite alcoolul (inclusiv bere sau vin), băuturile cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase).

Pe parcursul zilei sunt indicate duşurile calduţe, fără a te şterge de apă, iar aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.