Peste 2 milioane de adolescenţi sunt infectaţi cu HIV

1 2 jpg jpeg

Peste 2 milioane de adolescen┼úi, din grupa de v├órst─â 10-19 ani sunt infecta┼úi HIV, mul┼úi dintre ei neav├ónd acces la ├«ngrijirea ┼či sus┼úinerea necesare st─ârii lor de s─ân─âtate. Mai mult, milioane de adolescen┼úi din toat─â lumea se afl─â la risc de infectate cu HIV. Acoperirea par┼úial─â a serviciilor HIV pentru adolescen┼úi a determinat cre┼čterea ratei deceselor SIDA, ├«n cadrul acestei categorii popula┼úionale, la 50% comparativ cu sc─âderea de 30%, ├«nregistrat─â ├«ntre anii 2005-2012 la popula┼úia general─â.

Recomand─ârile OMS- HIV ┼či Adolescen┼úii: Ghid de testare ┼či consiliere a adolescen┼úilor infecta┼úi HIV sunt primele care adreseaz─â nevoile specifice, at├ót ale tinerilor seropozitivi HIV c├ót ┼či ale celor care se afl─â la risc de infectare. Ghidurile vor fi publicate ├«nainte de Ziua Mondial─â SIDA 2013 (1 decembrie).

ÔÇťPe m─âsur─â ce trec de la perioada copil─âriei la cea a adolescen┼úei, tinerii se confrunt─â cu presiuni emo┼úionale ┼či sociale puterniceÔÇŁ a spus Dr. Gottfried Hirnschall, Director al Departamentului OMS HIV/SIDA. ÔÇťEi au nevoie de servicii de s─ân─âtate ┼či suport, adaptate nevoilor specifice persoanelor seropozitive HIV. Fa┼ú─â de adul┼úi, tinerii acceseaz─â cu mai mult─â re┼úinere serviciile de testare HIV, av├ónd nevoie de suport continuu pentru men┼úinerea ├«n tratament ┼či ├«ngrijiri.ÔÇŁ