Personajele din desene influenţează alimentaţia copiilor

1 2 jpg jpeg

Recentele cercetări publicate în ,,Journal of Children and Media” au scos la iveală faptul că personajele din desenele animate care apar pe cutiile de cereale sau alte astfel de produse pot îndemna copilul să aleagă alimente nesănătoase. Oamenii de ştiinţă susţin din ce în ce mai des faptul că produsele cu un număr mare de calorii duc la creşterea numărului cazurilor de obezitate infantilă.

,,Scopul studiului a fost de a observa care este mecanismul din spatele acestor produse nesănătoase. Chiar dacă limitezi accesul copiilor la reclamele TV, tot vor exista alte modalităţi de prezentare a acestor produse”, a afirmat Dina Borzekowski, profesor în cadrul Şcolii de Sănătate Publică ,, Johns Hopkins Bloomberg”, din Baltimore, SUA.

În cadrul cercetării au fost intervievate 64 de mame ale căror copii aveau vârsta cuprinsă între 3 şi 5 ani. Cei mici petreceau în medie 39 de minute pe zi în faţa televizorului, urmărind reclamele acestui gen de produse.

,,Pentru a-i limita alegerile celui mic, părinţii ar trebui să îi ofere alte două produse asemănătoare, însă sănătoase. Dacă vor rămâne fermi, în cele din urmă, cel mic va renunţa la alegerile nesănătoase", a spus Borzekowski.