Pe ger, evitaţi deplasările inutile

1 2 jpg jpeg

Expunerea la frig ar trebui să fie evitată în această perioadă, când temperaturile sunt scăzute, mai ales de vârstnici, copii şi de persoanele cu afecţiuni cronice.

Degerăturile sunt unul dintre pericolele din această perioadă, din această cauză trebuie evitate deplasările. Totuşi, atunci când acestea sunt necesare, este recomandată folosirea mijloacelor de protecţie adecvată (căciuli, mănuşi etc.).

Persoanele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii este bine să nu se deplaseze în locurile aglomerate, lucru care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.

O atenţie specială trebuie acordată copiilor şi bătrânilor. Aceştia nu trebuie lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate şi nici nu trebuie să se deplaseze pe distanţe lungi cu vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.

Locuinţele şi spaţiile închise trebuie să fie încălzite corespunzător, evitându-se instalaţiile improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.