Pauzele de cafea, un ajutor pentru sănătate

1 2 jpg jpeg

Ne ajută să ţinem stresul sub control

În plus, pauzele de cafea sunt extraordinar de importante în a-i ajuta pe oameni să socializeze şi să se relaxeze, fiind o modalitate de a ţine stresul unui job solicitant sub control.

Un mod de a ne păstra sănătatea intactă

Ni se recomandă deseori să facem pauze din lucru şi să ne ridicăm de pe scaun pentru a face câţiva paşi, iar, în acest context, pauza de cafea este mai mult decât binevenită. Un grup de cercetători ai Universităţii din Copenhaga, conduşi de doctorul Pernille Strøbaek, au venit pentru a întări această recomandare printr-un articol intitulat „Să bem o ceaşcă de cafea! Cafeaua şi mecanismele sociale ce te ajută să faci faţă provocărilor de birou”. Acest material întăreşte rolul pauzei de cafea ca un liant social în cadrul unui birou, ajutând colegii să se apropie mai mult unii de alţii şi să se simtă, astfel, mai fericiţi la locul de muncă.

Ocazie de socializare

Chiar dacă nu întotdeauna realizăm acest lucru, o pauză de cafea este şi o ocazie minunată de a socializa cu cei din jurul nostru. Discuţiile cu colegii la o cafea bună ne ajută să ne cunoaştem mai bine între noi şi să creăm mici comunităţi, ba chiar să legăm prietenii. Astfel, invitaţia la o cafea bună ajută chiar şi cei mai noi membri ai echipei să se integreze mai bine, transformând mediul de lucru într-un loc calm şi relaxat.

Ne scapă de încrâncenare

În acelaşi timp, pauza de cafea reprezintă şi ocazia perfectă să împărtăşim idei cu ceilalţi, să ne prezentăm opiniile, să discutăm despre viaţă şi societate sau, pur şi simplu, despre ceea ce am mai făcut în timpul liber. Din acest punct de vedere, putem considera orice pauză de cafea ca fiind un mic „team building”.

Şi specialiştii companiei Lavazza spun că să bei o cafea în compania unei persoane de încredere poate avea, adeseori, un rol terapeutic: ne dă şansa să scăpăm de stres şi de încrâncenare, povestind despre ceea ce ni se întâmplă şi cerând sfatul şi părerea celuilalt.