Pastilele care îţi pot afecta starea de spirit

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii susţin că una dintre principalele substanţe care se găsesc în calmante, acetaminofenul, poate avea efecte asupra stării de spirit, influenţând emoţiile persoanei.

Compusul este folosit de mai bine de 70 de ani la producerea medicamentelor destinate reducerii durerii, cum este şi cazul paracetamolului.

În cadrul studiului, la care au participat 82 de persoane, oamenii de ştiinţă au analizat efectele acestui tip de medicamente asupra stării emoţionale.

Jumătate dintre participanţi au primit doze de 1.000 de miligrame de acetaminofen, în timp ce ceilalţi au primit pastille placebo. La o oră după administrarea calmantelor, participanţii au fost puşi să analizeze 40 de fotografii, dintre care o parte surprindeau emoţiile altor persoane.

După ce au analizat stările participanţilor, specialiştii a observat că voluntarii care au luat calmante au fost mai puţin impresionaţi de fotografii. Spre deosebire de aceştia, cei care au luat medicamente placebo au fost emoţionaţi.

,,Medicamentele care au ca scop calmarea durerii ne pot influenţa emoţiile. După administrarea acestor pastile, persoanele nu mai resimt la fel de intens stările emoţionale”, a precizat Baldwin Way, profesor de psihologie la Universitatea de Stat din Ohio, SUA.