Părinţii stresaţi pot avea copii obezi

1 2 jpg jpeg

Rezultatele cercetării au arătat că părinţii care sunt stresaţi au tendinţa de a cumpăra pentru ei şi pentru copii produse de fast-food, faţă de părinţii care nu suferă de stres.

Specialiştii au analizat în cadrul studiului datele medicale oferite de 2.119 de părinţi prin intermediul telefonului. Ei aveau copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 17 ani, dintre care 25% sufereau de obezitate.

După ce au discutat cu participanţii despre sursele cauzatoare de stres, specialiştii au ajuns la concluzia că în perioadele încărcate părinţii optează pentru mâncare mai puţin sănătoasă pentru întreaga familie, precum cea de fast-food.

,,Fiind prea stresaţi de multe ori se întâmplă ca părinţii nu aibă timp pentru cumpărături mai mari, de aceea fac alegeri alimentare nesănătoase. Situaţia este şi mai delicată în cazul părintelui care îşi creşte singur copilul. Din cauza stresului şi din lipsă de timp părinţii singuri aleg variantele alimentare cele mai rapide, cum sunt şi semipreparatele”, a precizat Eleanor Mackey, psiholog pentru copii la Centrul Medical Naţional din Washington, SUA.

Cercetătorii îi sfătuiesc pe părinţii care suferă de stres să găsească activităţi care să îi destreseze şi să înveţe să planifice cât mai des mese în familie, un obicei sănătos pentru copil.

Studiului a fost publicat în Jurnalul Medical ,,Pediatria”.