Părinţii care au grijă de ei au copii sănătoşi

1 2 jpg jpeg

„Părinţi cu Aripi, Copii cu Zbor“ este un eveniment desfăşurat în cadrul campaniei „Să Protejăm Împreună Copilăria“ la care se va aborda parenting-ul într-o perspectivă nouă. Se porneşte de la ideea că un părinte împlinit, care are grijă şi de sine, transmite starea de bine mai departe copilului.

Studiile au arătat că părinţii se neglijează, iar problemele lor sufleteşti au un impact extraordinar asupra sănătăţii emoţionale a copiilor şi asupra relaţiilor de cuplu.

Un studiu realizat în Marea Britanie a arătat că, în medie, mamele îşi acordă doar 17 minute pe zi pentru propriile nevoi. Mai mult, dintre mamele care au participat la cercetare, 51% au afirmat că săptămâni întregi fără un minut de relaxare, iar 3 din 4 se concentrează numai asupra altora în defavoarea propriei persoane.

În ziua de astăzi se vorbeşte foarte mult despre educaţia copiilor, dar foarte puţin despre educaţia părinţilor. Părintele şi copilul se dezvoltă în mediul comun al familiei, iar problemele emoţionale ale părintelui pot fi uşor percepute de copii, chiar dacă doar la nivel inconştient. Este important să tratăm problemele sănătăţii emoţionale cu aceeaşi grijă cu care ne ocupăm de sănătatea fizică, cu atât mai mult cu cât ele pot fi aparent invizibile sau ignorate de părinte”, declară psiholog Lavinia Ţânculescu, Preşedinte al Asociaţiei Salvaţi Părinţii.

În acest context, evenimentul „Părinţi cu Aripi, Copii cu Zbor“ îşi propune să abordeze probleme ale părinţilor legate de însingurare, degradarea relaţiilor de cuplu odată cu venirea copilului, ignorarea propriilor interese în favoarea copiilor, deoarece toate pot duce la izolare emoţională şi la aşa-numita „depresie parentală“.

Evenimentul va avea loc la Impact Hub Bucureşti, sâmbătă, 29 octombrie, între orele 10.00 şi 16.00. Înscrierile se pot face în limita locurilor disponibile pe site-ul http://www.protejamcopilaria.ro/evenimente/ sau pe email la adresa: protejamcopilaria@pr.gmp.ro

Programul complet şi detalii despre eveniment găseşti pe www.protejamcopilaria.ro

*Campania „Să Protejăm Împreuna Copilăria“ a fost lansată de Societatea Română de Pediatrie în anul 2012 cu sprijinul GMP PR, pentru a le oferi părinţilor informaţii avizate, de la specialişti, pentru copii mai sănătoşi. În cadrul campaniei a fost deschisă şi platforma online www.protejamcopilaria.ro , prima în care părinţii şi viitoarele mămici pot găsi informaţii avizate şi sfaturi direct de la medicii specialişti, pe teme de pediatrie, nutriţie, psihologie, siguranţă.