P─ârin┼úii care au grij─â de ei au copii s─ân─âto┼či

1 2 jpg jpeg

ÔÇ×P─ârin┼úi cu Aripi, Copii cu ZborÔÇť este un eveniment desf─â┼čurat ├«n cadrul campaniei ÔÇ×S─â Protej─âm ├Ämpreun─â Copil─âriaÔÇť la care se va aborda parenting-ul ├«ntr-o perspectiv─â nou─â. Se porne┼čte de la ideea c─â un p─ârinte ├«mplinit, care are grij─â ┼či de sine, transmite starea de bine mai departe copilului.

Studiile au ar─âtat c─â p─ârin┼úii se neglijeaz─â, iar problemele lor suflete┼čti au un impact extraordinar asupra s─ân─ât─â┼úii emo┼úionale a copiilor ┼či asupra rela┼úiilor de cuplu.

Un studiu realizat ├«n Marea Britanie a ar─âtat c─â, ├«n medie, mamele ├«┼či acord─â doar 17 minute pe zi pentru propriile nevoi. Mai mult, dintre mamele care au participat la cercetare, 51% au afirmat c─â s─âpt─âm├óni ├«ntregi f─âr─â un minut de relaxare, iar 3 din 4 se concentreaz─â numai asupra altora ├«n defavoarea propriei persoane.

ÔÇ×├Än ziua de ast─âzi se vorbe┼čte foarte mult despre educa┼úia copiilor, dar foarte pu┼úin despre educa┼úia p─ârin┼úilor. P─ârintele ┼či copilul se dezvolt─â ├«n mediul comun al familiei, iar problemele emo┼úionale ale p─ârintelui pot fi u┼čor percepute de copii, chiar dac─â doar la nivel incon┼čtient. Este important s─â trat─âm problemele s─ân─ât─â┼úii emo┼úionale cu aceea┼či grij─â cu care ne ocup─âm de s─ân─âtatea fizic─â, cu at├ót mai mult cu c├ót ele pot fi aparent invizibile sau ignorate de p─ârinteÔÇŁ, declar─â psiholog Lavinia ┼ó├ónculescu, Pre┼čedinte al Asocia┼úiei Salva┼úi P─ârin┼úii.

├Än acest context, evenimentul ÔÇ×P─ârin┼úi cu Aripi, Copii cu ZborÔÇť ├«┼či propune s─â abordeze probleme ale p─ârin┼úilor legate de ├«nsingurare, degradarea rela┼úiilor de cuplu odat─â cu venirea copilului, ignorarea propriilor interese ├«n favoarea copiilor, deoarece toate pot duce la izolare emo┼úional─â ┼či la a┼ča-numita ÔÇ×depresie parental─âÔÇť.

Evenimentul va avea loc la Impact Hub Bucure┼čti, s├ómb─ât─â, 29 octombrie, ├«ntre orele 10.00 ┼či 16.00. ├Änscrierile se pot face ├«n limita locurilor disponibile pe site-ul http://www.protejamcopilaria.ro/evenimente/ sau pe email la adresa: protejamcopilaria@pr.gmp.ro

Programul complet ┼či detalii despre eveniment g─âse┼čti pe www.protejamcopilaria.ro

*Campania ÔÇ×S─â Protej─âm ├Ämpreuna Copil─âriaÔÇť a fost lansat─â de Societatea Rom├ón─â de Pediatrie ├«n anul 2012 cu sprijinul GMP PR, pentru a le oferi p─ârin┼úilor informa┼úii avizate, de la speciali┼čti, pentru copii mai s─ân─âto┼či. ├Än cadrul campaniei a fost deschis─â ┼či platforma online www.protejamcopilaria.ro , prima ├«n care p─ârin┼úii ┼či viitoarele m─âmici pot g─âsi informa┼úii avizate ┼či sfaturi direct de la medicii speciali┼čti, pe teme de pediatrie, nutri┼úie, psihologie, siguran┼ú─â.