Paradoxal, fumatul îngraşă!

1 2 jpg jpeg

În urma unui studiu efectuat la Universitatea din Washington, multe femei fumătoare devin supraponderale pentru că simt nevoia să mănânce mai multe dulciuri şi grăsimi decât cele nefumătoare.

Obezele, cele mai expuse

Explicaţia ar fi simplă: fumătoarele simt mai puţin gustul dulciurilor şi al grăsimilor şi, din acest motiv, ajung să facă excese. Cercetătorii au efectuat un studiu pe voluntare, femei cu vârste între 21 şi 41 de ani, fumătoare, şi cu greutăţi corporale diferite. Toate au mâncat budincă, însă nu toate au simţit saţietate.

Fumătoarele supraponderale au mai cerut o porţie, iar concluzia oamenilor de ştiinţă a fost că acestea percep mai greu gustul de dulce comparativ cu fumătoarele normoponderale, care au fost satisfăcute cu o singură porţie.

Flora intestinală, influenţată

Cercetătorii de la Universitatea din Zürich susţin că atunci când renunţăm la fumat ne îngrăşăm, însă nu pentru că mâncăm mai mult. Din contră, unii chiar încearcă să consume mai puţine calorii. Oamenii de ştiinţă susţin că la baza acestui fenomen stă faptul că, atunci când fumătorii renunţă la acest viciu, se schimbă compoziţia florei intestinale.

Specialiştii elveţieni au descoperit că diversitatea tulpinilor bacteriene din intestine se schimbă când devenim nefumători. Astfel, flora bacteriană ajunge să semene cu flora bacteriană observată la persoanele afectate de obezitate.

Citeşte mai multe, AICI!