Paracetamolul poate calma durerile emoţionale

1 2 jpg jpeg

Studiile ştiinţifice efectuate de experţii canadieni au scos la iveală că cele mai recomandate analgezice, cum este paracetamolul, pot atenua simptomele de teamă existenţială, atacurile de panică şi pot preveni complicaţiile de ordin psihic, care pornesc de la stările de anxietate.

Oamenii de ştiinţă canadeni au debutat studiile, ştiind că atât durerea fizică şi cea psihică pot fi tratate cu paracetamol. Spre exemplu, o durere de cap provocată de o lovitură poate fi calmată cu ajutorul paracetamolului.

Dar şi o durere de cap, cauzată de o stare emoţională negativă poate fi ameliorată prin administrarea de paracetamol.

Pornind de la aceste premize, cordonatorul studiului canadian, Daniel Randles, de la Universitatea „British Columbia“ a declarat: „Durerea se extinde dincolo de leziunile ţesuturilor şi de sentimentele rănite, ne face să ne simţim în pericol existenţial şi să experimentăm trăiri incerte, de neimaginat. Indiferent de durere, paracematolul pare să inhibe acest semnal incert transmis creierului“.

Omul de ştiinţă canadian şi echipa sa de experţi speculează ideea că atunci când o persoană se simte neliniştită şi este copleşită de gânduri sinucigaşe experimentează procese cerebrale, care ar putea fi oprite prin administrarea de paracematol.

La cercetare au participat studenţi din cadrul a 120 de universităţi. Aceştia au fost împărţiţi în două grupuri. Primului grup li s-a administrat un tratament cu paracetamol, iar celui de-al doilea grup medicamente de tip placebo.

Toţi au fost rugaţi să scrie despre durerile dentare şi despre ce cred că se poate întâmpla cu ei după moarte.

Dacă cei care au consumat pastile placebo au prezentat detalii emoţionale cu privire la durerile dentare şi la cealaltă temă, studenţii care au luat paracetamol au avut o capacitate de judecată a durerii mai puţin dezvoltată.