Paracetamolul poate agrava simptomele astmului

1 2 jpg jpeg

Cercetarea, publicat─â ├«n Jurnalul Medical ,,PediatricsÔÇŁ, a ar─âtat c─â exist─â o leg─âtur─â ├«ntre acetaminofen, substan┼ú─â con┼úinut─â de Paracetamol, ┼či simptomele astmului.

Studiul a fost realizat pe 520.000 de copii, din 54 de ┼ú─âri. Oamenii de ┼čtiin┼ú─â au descoperit c─â riscul de astm cre┼čte cu 60% ├«n cazul copiilor cu v├órsta de 6-7 ani, dac─â ace┼čtia au luat cel pu┼úin o dat─â pe lun─â acest tip de medicament.

,,Prin intermediul acestui studiu am ├«ncercat s─â m─â asigur c─â medicii pediatrici pot evita ├«n prescrip┼úiile medicale pastilele care con┼úin acetaminofen. Paracetamolul poate fi ├«nlocuit de alte medicamente pentru febr─â sau pentru durereÔÇŁ, a precizat John McBride, directorul Centrului de Probleme Respiratorii al Spitalului Pediatric ,, AkronÔÇŁ, din Ohio, SUA.

Riscul de apari┼úie a astmului este acela┼či ┼či pentru adolescen┼úii care obi┼čnuiesc s─â ia Paracetamol cel pu┼úin o dat─â pe lun─â. ├Än prezent, peste un milion de rom├óni sufer─â de astm, ├«ns─â doar 10% din cazuri sunt identificate ┼či tratate.