Ouăle la micul dejun ţin mai mult de foame

1 2 jpg jpeg

După ce au efectuat mai multe analize, cercetătorii afirmă că proteinele din ou, care sunt de calitate superioară, ţin de foame mai mult timp decât proteinele care se găsesc în cereale.

În plus, pentru persoanele care vor să slăbească, schimbarea proteinelor de la micul dejun poate reprezenta o strategie pe termen lung care aduce beneficii.

,,Rezultatele studiului arată că proteinele din ou pot spori saţietatea, ceea ce poate duce la o stare de spirit mai bună, dar şi la succes când vine vorba de o dietă”, a precizat Nikhil Dhurandhar, profesor la Departamentul de Infecţii şi Obezitate de la Centrul Biomedical de Cercetare ,,Pennington” din SUA.

La studiu au participat 20 de persoane supraponderale şi obeze, dintre care o parte au mâncat timp de o saptămână la micul dejun ouă, iar ceilalţi cereale.

Deşi mesele conţineau proteine de feluri diferite, din punct de vedere al caloriilor şi carbohidraţilor, numărul era acelaşi.

După ce au discutat cu participanţii la studiu, cercetătorii au aflat că cei care au servit la micul dejun ouă s-au simţit sătui până la masa de prânz, spre deosebire de cei care au mâncat cereale.