Omicron: care sunt simptomele infecţiei cu noua variantă

1 durere cap jpg jpeg

Infecţia cu noua variantă a coronavirusului, Omicron, au fost considerate ca fiind “diferite” de către medicul sud-african care a descoperit noua tulpină.

Primul pacient la care a fost depistată infecţia cu Omicron, o persoană de sex masculin de 33 de ani, avea durere de cap şi oboseală.

Dr. Angelique Coetzee, preşedintele Asociaţiei Medicale din Africa de Sud, a declarat pentru BBC că a observat că primii săi pacienţi aveau simptome diferite faţă de cele care apar în infecţia cu varianta Delta, informează Mediafax.

Primul pacient i-a declarat medicului că este “extrem de obosit” şi că are dureri de cap. Totodată, acesta nu a avut o durere în gât, ci mai mult o senzaţie de zgârietură la nivelul gâtului. Nu a avut pierderea gustului sau a mirosului, şi nici tuse, care apar în infecţia cu varianta Delta. Au fost depistaţi pozitiv şi membrii familiei sale, iar în aceeaşi zi au mai apărut şi alte cazuri asemănătoare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat noua variantă ca fiind îngrijorătoare. Această nouă variantă conţine 30 de mutaţii ale proteinei spike, care permite noului coronavirus să pătrundă în corp.

Potrivit specialiştilor în domeniu, multe dintre aceste mutaţii ar putea determina creşterea rezistenţei la anticorpi, iar acest lucru poate însemna că limitează eficienţa vaccinurilor anti-COVID-19 existente în acest moment.

Citeşte şi: Miocardita după COVID-19: precizările dr. Valeriu Gheorghiţă