Obiceiuri s─ân─âtoase din toat─â lumea

1 2 jpg jpeg

Japonia

├Än Japonia, este pus accentul pe aspectul alimentar. Ace┼čtia m─ân├ónc─â por┼úii mici ┼či mereu consum─â legume colorate, de sezon. Aceasta este o solu┼úie ideal─â, deoarece dimensiunea por┼úiunii reduce aportul caloric ┼či legumele furnizeaz─â sustan┼úele nutritive de care corpul are nevoie. Nu numai at├ót. Este cunoscut faptul c─â m├ónc─âm cu ochii ┼či c─â o mas─â cu un aspect mai pl─âcut, foarte probabil o s─â ne fac─â s─â m─ân├ónci mai mult, m├óncarea fiind mai atr─âg─âtoare. ├Än Japonia, doar 5 % din popula┼úie, este clasificat─â ca fiind obez─â. Etiopia

Dieta etiopian─â este considerat─â una dintre cele mai s─ân─âtoas─â din lume ┼či este format─â din multe legume r─âd─âcinoase, fasole, linte, ┼či foarte pu┼úin pe produse lactate. Ei folosesc ceva numit ÔÇ×flourc teffÔÇŁ pentru a face p├óine, care este bogat─â ├«n fibre, vitamina C ┼či proteine. Acest tip de cereal─â poate fi un ├«nlocuitor pentru orez.

├Än Mexic, vei vedea adesea c─âni cu ap─â aromat─â, preparat─â prin amestecarea de semin┼úe de fructe cu zah─âr ┼či ap─â. Astfel este ├«ncurajat consumul de ap─â. De┼či versiunea mexican─â este foarte dulce, este u┼čor de a o face mai s─ân─âtoas─â prin infuzarea apei, cu castrave┼úi, c─âp┼čuni sau flori de iasomie. Este o b─âutur─â de via┼ú─â elegant─â pentru a ob┼úine mai mult ├«n planul de zi a unei alimenta┼úii s─ân─âtoase.

Cite┼čte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro