Obiceiuri sănătoase din toată lumea

1 2 jpg jpeg

Japonia

În Japonia, este pus accentul pe aspectul alimentar. Aceştia mănâncă porţii mici şi mereu consumă legume colorate, de sezon. Aceasta este o soluţie ideală, deoarece dimensiunea porţiunii reduce aportul caloric şi legumele furnizează sustanţele nutritive de care corpul are nevoie. Nu numai atât. Este cunoscut faptul că mâncăm cu ochii şi că o masă cu un aspect mai plăcut, foarte probabil o să ne facă să mănânci mai mult, mâncarea fiind mai atrăgătoare. În Japonia, doar 5 % din populaţie, este clasificată ca fiind obeză. Etiopia

Dieta etiopiană este considerată una dintre cele mai sănătoasă din lume şi este formată din multe legume rădăcinoase, fasole, linte, şi foarte puţin pe produse lactate. Ei folosesc ceva numit „flourc teff” pentru a face pâine, care este bogată în fibre, vitamina C şi proteine. Acest tip de cereală poate fi un înlocuitor pentru orez.

În Mexic, vei vedea adesea căni cu apă aromată, preparată prin amestecarea de seminţe de fructe cu zahăr şi apă. Astfel este încurajat consumul de apă. Deşi versiunea mexicană este foarte dulce, este uşor de a o face mai sănătoasă prin infuzarea apei, cu castraveţi, căpşuni sau flori de iasomie. Este o băutură de viaţă elegantă pentru a obţine mai mult în planul de zi a unei alimentaţii sănătoase.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro