Obiceiul din copilărie care îţi poate afecta greutatea

1 2 jpg jpeg

Ei sunt de părere că predispoziţia către obezitate creşte cu atât mai mult dacă în copilărie persoana a obişnuit să mănânce în timp ce se uita la televizor.

Pe toată perioada studiului, la care au participat 4.300 de fete şi 3.500 de băieţi (24% dintre ei aveau o greutate normală), cercetătorii le-au pus întrebări cu privire la obiceiurile lor alimentare, dar şi timpul petrecut în faţa televizorului.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că participanţii care obişnuiau să se uite mai mult timp la televizor când au fost mici erau şi cei care aveau probleme cu greutatea.

,,Kilogramele în plus din viaţa de adult sunt cea mai bună dovadă care poate fi asociată cu obiceiul de a mânca în faţa televizorului în copilărie. Având în vedere că timpul petrecut în faţa televizorului trebuie limitat în cazul copiilor, cel mai bun sfat pentru părinţi este ca ei să ia măsuri încă din primii ani de viaţă. Cu atât mai mult cu cât efectele obiceiurilor din copilărie pot apărea când acesta devine adult”, a precizat Mark Tremblay, director la Spitalul Pediatric de Est din Ontario, Canada.