Obiceiul care te fereşte de depresie

1 2 jpg jpeg

Ora la care merge la somn persoana, dar şi cât de mult doarme poate afecta starea de spirit. Specialiştii au descoperit că cele care nu pot să dormă din cauza grijilor tind să meargă mai târziu la culcare şi să doarmă mai puţin.

Pe parcursul cercetării, oamenii de ştiinţă au rugat 100 de tineri americani să răspundă la o serie de întrebări, dar şi să spună dacă sunt matinali şi au stări de anxietate.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că cei care aveau un program mai haotic de somn şi meargeau la culcare la ore târzii aveau stări de îngrijorare şi erau mai pesimişti.

În urma studiului, specialiştii au tras concluzia că lipsa unui program de somn creşte riscul de apariţie a stărilor depresive şi a celor de anxietate.

,,Faptul că mergem la culcare la aceleaşi ore, de preferinţe nu foarte târziu, este cel mai ieftin şi la-ndemână mod prin care putem preveni stările de îngrijorare şi gândurile negative. Un program de somn bine stabilit aduce nenumărate beneficii sănătăţii cerebrale”, a afirmat Jacob Nota, cercetător la Universitatea Binghamton din New York.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Cognitive Therapy and Research”.