Obiceiul alimentar ce previne bolile de inimă

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din San Diego, SUA, au descoperit că respectarea unui orar (micul dejun, prânz şi cină) alimentar şi limitare de timp dintre mâncarea propriu-zisă şi consumul de fructe ajută la prevenirea afecţiunilor cardiace cauzate de alimentaţia necorespunzătoare.

Pentru a vedea care sunt efectele care apar atunci când persoana respectă sau nu orarul meselor din timpul zilei, cercetătorii au analizat comportamentul alimentar şi starea de sănătate a mai multor participanţi la studiu.

În urma analizelor, specialiştii au descoperit trei tipuri de gene care erau responsabile de ritmul circadian al organismului, acestea având legătură şi cu prevenirea bolilor de inimă. În cazul persoanelor care mâncau la aceeaşi oră din zi, riscul de apariţie a problemelor cardiovasculare era mic, spre deosebire de participanţii care mâncau haotic.

,,Rezultatele pe care le-am obţinut în urma studiului ne-ar putea ajuta să prevenim afecţiunile cardiace şi obezitatea. Vom efectua cercetarea pe un număr mai mare de respondenţi, astfel încât aceste premize să fie folosite de medici pe viitor”, a afirmat Girish Melkani, medic în cadrul Universităţii de Stat din San Diego.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Ştiinţa”.