Obezitatea scade performanţele sexuale

1 2 jpg jpeg

La studiu, care a avut loc în Marea Britanie, au participant aproximativ 1.000 de bărbaţi. Conform rezultatelor, o treime dintre voluntarii cu vârsta cuprinsă între 35 şi 65 de ani nu-şi pot vedea organele genitale din cauza burţii proeminente.

După ce au răspuns la mai multe întrebări legate de stilul lor de viaţă, cercetătorii i-au sfătuit cum pot să slăbească, dar şi cum îşi pot creşte stima de sine.

Fiind supraponderali sau obezi, participanţilor li s-au prezentat şi riscurile pe care le au privind alte boli, precum diabetul de tip II, cancerul de colon, hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat, dar şi afecţiunile cardiace.

,,În multe dintre cazuri, bărbaţilor le pasă mai mult de maşinile lor decât de propriul organism, de aceea semnele de întrebare privind sănătatea apar în urma vizitei la medic. În schimb, ei sunt mai speriaţi de faptul că kilogramele în plus sunt asociate cu problemele de erecţie, ceea ce poate duce în timp la scăderea semnificativă a performanţelor sexuale”, a afirmat Sarah Brewe, unul dintre coordonatorii studiului.

Pentru a nu avea probleme de erecţie, fluxul de sânge care ajunge la nivelul penisului trebuie să fie unul crescut, ceea ce depinde în mare măsură şi de sănătatea sistemului circulator.

Dacă nu se simt confortabil având în vedere greutatea, bărbaţilor le scade în timp şi stima de sine, ceea ce poate cauza anxietate, depresie, inclusiv stări de stres emoţional.