Obezitatea poate favoriza apariţia cancerului mamar

1 2 jpg jpeg

Riscul de cancer mamar creşte odată cu greutatea corporală, susţin autorii studiului, potrivit cărora femeile cu cele mai grave forme de obezitate prezintă un risc cu 86% mai mare de a dezvolta tipul de cancer mamar cel mai frecvent întâlnit şi de a fi diagnosticate în acelaşi timp cu alte forme de cancer în stare avansată.

Deşi alte studii din trecut au vorbit despre o legătură între greutatea corporală în exces şi riscul de cancer mamar, confirmarea acestei legături reprezintă un element esenţial, mai ales prin prisma faptului că acesta depinde de un factor care poate fi modificat, aşa cum este greutatea.

"Iar asta sugerează că femeile pot să facă ceva în acest sens", a declarat Marian Neuhouser, cercetătoare şi coordonatoare studiului în cadrul Programului de Prevenire a Cancerului de la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle.

Cercetătorii au analizat datele colectate de la 67.142 de femei aflate la menopauză, cu vârste cuprinse între 50 şi 79 de ani, de pe întreg teritoriul american, care au fost monitorizate timp de 13 ani. În total, medicii au detectat în cadrul acestui eşantion un număr de 3.388 de cazuri de cancer mamar, până în 2010.