Obezitatea îţi fură 8 ani din viaţă

1 2 jpg jpeg

Rezultatele celui mai recent studiu au arătat că greutatea foarte mare la persoanele tinere poate afecta nu numai stilul de viaţă, ci creşte riscul de apariţie a multor probleme de sănătate, unele care duc la deces timpuriu.

Echipa de specialişti de la Universitatea din Montreal, Canada, spun că diabetul de tipul II şi problemele cardiace sunt principalele afecţiuni care duc la deces în cazul persoanelor obeze.

După ce au făcut o comparaţie între două persoane care sufereau de obezitate de 20 şi de 39 de ani, cercetătorii au observat că riscul de deces timpuriu este cu 8,4 ani în cazul bărbaţilor şi cu 6,1 ani la femei.

,,Concluziile studiului nostru au arătat clar că obezitatea la vârste tinere poate scădea chiar şi cu 8 ani durata de viaţă a persoanei. Acest lucru ar trebui să dea de gândit celor care au o problemă mare cu greutatea. Este esenţial ca măsurile prin care se poate pierde excesul de greutate să fie puse în practică mai rapid”, a precizat Steven Grover, profesor la Universitatea din Montreal.