Obezitatea infantilă poate duce la orbire

1 2 jpg jpeg

După ce au verificat starea de sănătate a 900.000 de copiii, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 19 ani, oamenii de ştiinţă au descoperit în total 78 de copii şi adolescenţi care sufereau de această afecţiune, toţi fiind supraponderali sau obezi.

Rezultatele cercetării au arătat că adolescenţii şi copiii obezi au un risc cu 16% mai mare de a suferi de hipertensiune intracraniană idiopatică decât cei care au o greutate normală.

,,Încă o dată se dovedeşte că obezitatea est o boală gravă de care părinţii ar trebui să ţină cont. Rezultatele pe care le-am obţinut sunt alte dovezi puternice care sugerează că epidemia de obezitatea poate duce inclusiv la orbire sau la creşterea a mortalităţii”, a afirmat Sonu M. Brara, medic la Departamentul de Neurologie a Centrului Medical ,,Kaiser Permanente” din Los Angeles, SUA.

La adulţi, boala poate apărea la persoanele supraponderale sau obeze, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 44 de ani. Tulburarea este caracterizată de o presiune crescută în jurul creierului, cu simptome precum durerea de cap, vederea înceţoşată, senzaţia de greaţă, fie tulburările de vedere.

Studiul a fost publicat în Jurnalul Medical ,,Pediatria”.