Obezitatea ar putea fi prevenită cu un vaccin

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă americani de la compania Braasch Biotech au realizat un vaccin în două variante (JH17 şi JH18), pe bază de somatostatine modificate (somastotina este o peptidă produsă de unele ţesuturi din organism). Somastotina acţionează prin inhibarea acţiunii hormonului de creştere (GH) şi al IGF-1, factor de creştere similar insulinei. Ambele sunt implicate în creşterea metabolismului, care influenţează pierderea în greutate.

Vaccinul cu somatostatine modificate are ca efect producerea de anticorpi împotriva somatostatinelor naturale, fără a afecta nivelul de GH sau de IGF-1.

Oamenii de ştiinţă au administrat acest vaccin unor şoareci care au primit timp de opt săptămâni o alimentaţie bogată în grăsimi. În acelaşi timp, alţi şoareci au primit aceeaşi dietă, însă acestora li s-a administrat o soluţie salină.

Pe parcursul celor şase săptămâni de testare, şoarecii din primul grup au fost vaccinaţi de două ori, la începutul cercetării şi în ziua 22.

La patru zile după ce au primit vaccinul cu somatostatine modificate, şoarecii au prezentat o scădere în greutate cu 10%.