Obezitate scade durata de viaţă cu 4 ani

1 2 jpg jpeg

Potrivit ultimei cercetări în domeniu, riscul de deces timpuriu este mai mare la persoanele obeze de vârstă mijlocie, spre deosebire de persoanele care nu au probleme cu greutatea.

La cercetarea, publicată în Jurnalul de Sănătate Publică, cercetătorii Luisa Borrell şi Lalitha Samuel de la Universitatea de Stat din New York au analizat datele de la alte două studii: din perioada 1988-1994 şi din 2006.

Astfel, oamenii de ştiinţă au observat că obezitatea creşte cu 20% riscul de deces timpuriu, faţă de numărul cazurilor de deces cauzate de afecţiunile cardiovasculare.

Având în vedere situaţia participanţilor la studii, specialiştii au ajuns la concluzia că obezitatea poate reduce durata de viaţă cu 3,7 ani, în timp ce bolile cardiace cu 1,7 ani.

Riscul era mult mai ridicat la persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 şi 64 de ani.

,,Se pare că probleme legate de obezitate sunt tot mai frecevnte, iar implicaţiile lor asupra sănătăţii sunt uriaşe. Kilogramele în plus nu favorizează doar apariţia afecţiunilor cronice, ci scad şi durata de viaţă”, a afirmat Suzanne Steinbaum, medic cardiolog la Spitalul Lenox Hill din New York.