Oamenii care locuiesc singuri mănâncă nesănătos

1 2 jpg jpeg

tCercetarea, publicată în revista Nutrition Review, citată de Agerpres, a analizat 41 de studii anterioare pentru a descoperi legătura dintre a locui singur şi aportul de hrană şi nutrienţi.

Potrivit cercetătorilor, cei care locuiesc singuri tind să aibă o dietă mai puţin diversă şi mai săracă în fructe şi legume, cunoscute pentru aportul lor de vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi, care pot ajuta la protejarea organismului împotriva anumitor boli.

De asemenea, rezultatele au indicat că printre motivele pentru care cei care locuiesc singuri nu au o dietă sănătoasă se numără lipsa abilităţilor de a găti, absenţa unui partener pentru a-i ajuta la cumpărături, costul ridicat al produselor alimentare pentru o singură persoană, dar şi lipsa de motivaţie pentru a pregăti de mâncare. În plus, cercetarea a arătat că bărbaţii care locuiesc singuri sunt mai predispuşi să mănânce nesănătos decât femeile.

Cercetătorii au constatat, de asemenea, că persoanele care trăiesc singure nu sunt doar lipsite de motivaţia de a găti, dar nici nu se bucură de mâncarea gătită astfel şi sunt mai predispuse să pregătească mese simple sau pe bază de semipreparate, lipsite de substanţe nutritive importante.

Banii joacă, de asemenea, un rol semnificativ în dietele celor care trăiesc singuri: alimentele sănătoase, cum ar fi peştele, fructele proaspete şi legumele necesită mai multe deplasări la alimentară şi un ritm mai rapid de consum.

Potrivit AFP, deşi studiile anterioare au evidenţiat că preparatele gătite în casă sunt asociate cu un risc mai mic de obezitate, boli de inimă şi diabet zaharat de tip 2, numărul de persoane care trăiesc singure din ţările dezvoltate este în creştere.