O rodie pe zi, secretul întârzierii îmbătrânirii

1 2 jpg jpeg

Nu degeaba se spune că fructele erau masa zeilor, motivele sunt lesne de înţeles, micile bobiţe de rodie, roşii şi acrişoare trebuie incluse în dieta ta. Îi vei furniza corpului tău o cantitate de minerale, vitamine şi antioxidanţi de cea mai mare calitate.

Din punct de vedere nutriţional nu ar trebui să îţi privezi corpul de legume şi fructe, acestea ar trebui să facă parte din meniul tău zilnic.

Cu cât îi vei oferi mai mulţi antioxidanţi corpului tău cu atât mai puternic va fi şi starea ta de energie va fi suficientă pentru a-ţi duce la bun sfârşit toate sarcinile zilnice.

Îţi protejează inima

Fiind plină de antioxidanţi, rodia este benefică mai ales pentru că reduce nivelul stresului oxidativ, în spacial în cazul bolilor asociate cu inflamaţia în artere şi pentru că reduce acumularea de lipide în muşchiul cardiac, protejând astfel de apariţia aterosclerozei.

Este benefică şi coaja de la rodie, aceasta fiind de folos pentru a menţine nivelul colesterolului în valori normale.

Este o sursă excelentă de vitamina C

Nu doar vitamina C o face să fie atât de important pentru sănătatea ta, însă o singură rodie îţi asigură necesarul de 40% de vitamina C şi o doză bună de acid folic.

Nici vitaminele A şi E nu trebuie trecute cu vederea, deoarece şi acestea sunt foarte importante pentru menţinerea pielii sănătoase şi frumoase.

În plus, specialiştii afirmă despre acest fruct că are o cantitate mai mare chiar şi decât ceaiul verde de antioxidanţi .

Află cum te poate ajuta rodia să scapi de stres AICI

Remediu anti-aging

1 2 jpg jpeg

Cum ai putea înceti procesul de îmbătrânire? Foarte simplu, consumând o ceaşcă de bobiţe de rodie în fiecare zi, în felul acesta ADN-ul tău va fi ferit de îmbătrânirea prematură.

Atât miezul cât şi coaja redu semnificativ procesul de deteriorare a celulelor cerebrale, a musculaturii şi inclusiv a pielii. Este benefică şi pentru a-ţi proteja şi regenera ficatul, fiind bogată în polifenoli, rodia va ţine inclusiv alergiile la distanţă de tne.

Nimic nu este mai bun decât să îţi începi dimineaţa cu un fresh din fructe la care să adaugi şi o mână de seminţe de rodie.

Potrivit specialiştilor, fructul de rodie este benefic şi pentru a încetini cancerul de prostată, de plămân sau de sân.

Are grijă de silueta ta

Ajută cu succes la reglarea nivelului de glicemie din sânge, ajută la creşterea sensibilităţii la insulină şi te protejează de inflamaţii. În felul acesta te ajută să combaţi o serie de afecţiuni ce cresc riscul de a dezvolta atât boli cardiovasculare cât şi diabet.

Un studiu realizat de Universitatea Huddersfield din Marea Britanie, afirmă fatul că rodia conţine un ingredient numit punicalagian, responsabil cu prevenirea inflamaţiei responsabile cu distrugerea celulelor creierului datorită maladiei Alzheimer, deci cu alte cuvinte, consumul regulat de rodie te protejează şi de această afecţiune. De asemenea, conform studiului, punicalaginul din rodie (cu o concentratie mai mare in coaja fructului) ar putea fi util si in tratarea altor boli ca maladia Parkinson sau artrita reumatoida.